Hayırseverlerimiz

hayırseverlerimiz

04.11.2020 1346

 
MEHMET HEKİMOĞLU : 1941 yılında Beyşehir, Doğanbey nahiyesinde dünyaya geldi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Çocukluğu ve tahsil hayatı Konya´da geçmiştir. Konya ve civarında 3 yıl öğretmenlik yapmıştır.

 

HALİL İBRAHİM HEKİMOĞLU : 1949 yılında Beyşehir´in Doğanbey nahiyesinde dünyaya geldi. Çocukluğu ve tahsil hayatı Konya'da geçmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

 

           Hekimoğlu ailesi Konya'nın Beyşehir İlçesi Doğanbey Nahiyesi'nden 70 yıl önce Konya'ya göç ederek yerleşmiş. O tarihlerde Türkiye de ve Konya da çok az meslek grubu olması sebebiyle, günün geçerli ve önemli ticareti olan hububat ve manifaturacılıkla işe başlamış. Türkiye'nin sanayileşmeye başladığı 1950'li yıllardan sonra da ikinci kuşak olan Mehmet Hekimoğlu ve kardeşi Halil İbrahim Hekimoğlu baba mesleğini belli bir süre daha devam ettirmişler. 1970 yılında Mehmet Hekimoğlu un fabrikası satın alarak sanayiciliğe adım atmış.

           1983 yılında Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Hekimoğlu Un adıyla kurulmuştur. Üretime 200 ton kapasite ile başlayan Hekimoğlu Un "Şikayetsiz Un" sloganı ile yola çıkarak kısa zamanda Türkiye de un piyasasında hak ettiği yeri almıştır

 Hayırsever kardeşler tarafından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine üç katlı iki yeni bina daha kazandırılmıştır.

Bunların yanı sıra eğitime de büyük hizmetler yapan Mehmet ve Halil İbrahim Hekimoğlu kardeşler okulumuza da ismini vermişlerdir. 

         Modern bir eğitimin ancak donanımlı okullar sayesinde gerçekleşebileceğini ifade eden Mehmet ve Halil İbrahim HEKİMOĞLU kardeşler yapmış oldukları bu hizmetlerle çağdaş uygarlığın yakalanabileceğini düşünmektedirler.

             Milli Eğitim camiası ve okulumuz olarak bu güzel eseri bizlere kazandıran  Mehmet ve Halil İbrahim HEKİMOĞLU kardeşlere şükranlarımızı sunarız.